Make IT in Oradea, program susținut de Helion a selectat 8 echipe ce intră în etapa de incubare

Suntem încântați să vă aducem în atenție Bright Labs Incubator. Este un program dedicat sprijinirii startup-urilor tehnologice, dezvoltat în colaborare cu Make IT Oradea, Primăria Oradea, ADLO SA și partenerul național, Orange România, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, RO et CO International și, desigur, Helion

Ce a presupus prima ediție Bright Labs Incubator? Bright Labs Incubator a fost creat pentru a oferi sprijin antreprenorilor ambițioși în lansarea ideilor lor pe piață într-un interval de 6 luni. Programul oferă cunoștințe validate din partea unor startup-uri cu renume, mentorat din partea antreprenorilor de succes și a experților din diverse domenii, precum și sprijinul unei comunități active de antreprenori în tehnologie.

În prima ediție, 35 de echipe și-au înscris ideile de startup, din care 22 au fost selectate în etapa de preincubare. Opt echipe au fost acceptate în programul Bright Labs Incubator, iar trei dintre acestea au primit finanțare în valoare totală de 115.000 de euro. La finalul programului, Bright Labs Incubator Gala a evidențiat 10 echipe care și-au prezentat startup-urile în fața audienței, iar toți absolvenții programului sunt acum parte a unei comunități care oferă suport continuu din partea mentorilor.

Ce a adus nou Bright Labs Incubator 2022? În cel de-al doilea an, programul s-a desfășurat pe o perioadă de șase luni și a cuprins trei etape distincte: preselecție, validare și incubare.

Etapa de preselecție constă în evenimente de prezentare a ideilor desfășurate în diferite locații și online. Cele mai bune idei trec în etapa următoare - validare, ce constă într-o serie de workshop-uri pentru validarea problemei și a soluției, precum și pentru conceperea primului prototip. Echipele selectate în această etapă primesc un premiu de 5.000 de euro pentru dezvoltarea ideii.

Etapa de incubare a fost în luna iunie și s-a întins până la finalul lunii septembrie. Echipele beneficiază de workshop-uri, evenimente și sesiuni de mentorat individual, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui startup pentru a se lansa pe piață.

Dacă ai o idee de startup tehnologic și ești în căutarea sprijinului și resurselor necesare pentru a o dezvolta, te invităm să te înscrii la Bright Labs Pitch Nights Oradea. Prezintă-ți ideea și ai șansa de a fi selectat pentru etapa de validare a programului Bright Labs Incubator - ediția 2024.

Top